نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران
تاریخ خبر : 1393/09/15 تعداد بازدید : 7523 موضوع خبر : اخبار همایش ها

سمپوزیوم "محصولات غذایی بر پایه نانوتکنولوژی و سلامت جامعه" به همت خانم دکتر اربابی دبیر کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو در روز سوم نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران برگزار گردید.

نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران با عنوان "علوم تغذیه: چشم اندازهای نوین، نقش های تازه" به همّت انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و انجمن تغذیه ایران در تاریخ 12-9 آذرماه سال 1393 در تهران در محل پژوهشگاه نیرو برگزار گردید.
سمپوزیوم "محصولات غذایی بر پایه نانوتکنولوژی و سلامت جامعه" به همت خانم دکتر اربابی دبیر کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو در روز سوم این رویداد برگزار گردید. در این سمپوزیوم خانم دکتر مصلحی شاد، هیات علمی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی مطالب خود را تحت عنوان "کاربرد نانومواد مهندسی شده در فرآورده های غذایی" ایراد نمودند. ایشان پس از توضیحات اولیه در خصوص کاربردهای فناوری نانو در بخش های مختلف صنعت غذا، به بازار این محصولات اشاره داشتند. در ادامه ایشان به پتانسیل های ریسک بهره گیری از فناوری نانو اشاره داشتند و توجه به بحث ایمنی را نیاز این بخش معرفی نمودند.
سخنران دوم خانم دکتر صارم نژاد هیات علمی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان "کاربرد نانومواد در بسته بندی مواد غذایی" را ارائه نمودند. ایشان ضمن اشاره به دلایل رویکرد به این حوزه، مزیت های بهره-گیری از فناوری نانو در بسته بندی را به همراه مثال های کاربردی و تجاری شده ارائه نمودند.
در ادامه آقای دکتر اکبری، دانشیار سازمان غذا و دارو و رئیس بخش آنالیز دستگاهی غذا مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو، سخنرانی خود را تحت عنوان "نانوحسگرها برای ایمنی مواد غذایی" ایراد نمودند. ایشان پس از شرح ابتدایی عملکرد یک سنسور، به بحث نانوسنسورها ورود پیدا کرده و در ادامه یک مثال کاربردی از نحوه ساخت یک نانوبیوسنسور ایمونوگلوبین G را شرح دادند.
سخنران چهارم آقای دکتر شیرازی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بحث خود را تحت عنوان "توکسیکوکنتیک و سرنوشت نانومواد مهندسی شده پس از ورود به بدن" ایراد نمودند. ایشان در ابتدا پس از شرح مقدمات علم کینتیک، به مطالعات کینتیک نانومواد و روش ها و دستگاه های مورد نیاز در این حوزه پرداختند. ایشان پس از توضیح چالش های این حوزه توجه بیش از پیش به ایمنی بهره گیری فناوری نانو در حوزه های صنعت غذا را خواستار شدند.


سخنران نهایی آقای دکتر قاضی خوانساری استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران مطالب خود را تحت عنوان " نانومواد مهندسی با کاربرد در فرآورده های غذایی، اکسیدهای فلزی و پروفایل سمیت آنها" ایراد نمودند. ایشان پس از شرح روند تحقیقات صورت در این حوزه در ایران و جهان، به توجه ویژه ستاد نانو و سازمان غذا و دارو به ایمنی استفاده از فناوری نانو در محصولات مرتبط با انسان اشاره کردند. ایشان در ادامه به معرفی شبکه ایمنی نانو ایران و کمیته فناوری نانو سازمان غذا و دارو و تلاش های این دو نهاد برای بررسی محصولات سلامت محور مبتنی بر فناوری نانو پرداختند. در انتها نیز ایشان به برگزاری کنگره آسیایی نانو در اسفندماه سال جاری اشاره داشته و از علاقمندان برای شرکت در این رویداد دعوت نمودند.



---

متن نظر