حضور کمیته در همایش روز جهانی غذا
تاریخ خبر : 1394/07/28 تعداد بازدید : 2282 موضوع خبر : اخبار داخلی کمیته

همایش روز جهانی غذا روز 25 مهرماه سال 94 با شعار کشاورزی و حمایت اجتماعی و با همکاری سازمان غذا و دارو، کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان کشاورزی و خواروبارجهانی(فائو) در محل سالن اجلاس سران برگزار گردید.

همایش روز جهانی غذا روز 25 مهرماه سال 94 با شعار کشاورزی و حمایت اجتماعی و با همکاری سازمان غذا و دارو، کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان کشاورزی و خواروبارجهانی(فائو) در محل سالن اجلاس سران برگزار گردید.
این مراسم با حضور جناب آقای دکتر هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جناب آقای دکتر دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، جناب آقای دکتر هدایت حسینی مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، جناب آقای سرج ناکوزی نماینده سازمان کشاورزی و خواروبارجهانی(فائو) در ایران، جناب آقای مهندس مرتضوی مدیرعامل انجمن صنایع غذایی ایران، همچنین سفیران کشورهای مختلف، برخی از روسا و معاونین ادارات سازمان و آزمایشگاه کنترل، کارشناسان کمیته فناوری نانو و بخش  های مرتبط سازمان غذا و دارو، نمایندگان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، مدیران برتر صنعت غذای کشور و دیگر مسئولان کشوری برگزارشد.
در این مراسم پس از قرائت قرآن کریم و پخش سرود ملی،  جناب آقای دکتر هدایت حسینی مدیر کل نظارت بر فرآورده های خوارکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گزارشی از مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت که در همایش روز جهانی غذا اعطا می شود، ارائه نمودند. سخنران بعدی این مراسم آقای مهندس مرتضوی مدیرعامل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران بودند. در ادامه آقای سرج ناکوزی نماینده فائو در ایران به سخنرانی پرداختند. سخنران بعدی جناب آقای مهندس جلال پور رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران بودند.
در ادامه جناب آقای دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو به سخنرانی پرداختند. اهم موارد مطروحه توسط ایشان به قرار زیر بود:

•    سازمان غذا و دارو به نقش و اهمیت همه افرادی که در صنایع غذایی کشور فعالیت می‌کنند از کشاورزان در مزرعه تا صنایع تولیدی و صنایع بزرگ در حوزه‌های مختلف واقف است و به کیفیت بالای تولیدهای آنها افتخار می کند.
•    ظرفیت‌های کشور در حوزه‌های مختلف از جمله صنایع غذایی در سطح مطلوبی است و بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی در ایران محصولات با کیفیت و با بالاترین استانداردهای بین‌المللی تولید می¬کنند، به گونه ای که با استقبال بازارهای خارجی مواجه هستند و انتظار این است که سایر تولیدکنندگان نیز که با استانداردهای بین‌المللی فاصله دارند خود را به سطح مطلوب برسانند. سازمان غذا و دارو نیز به عنوان دستگاه نظارتی با کسانی که اهمیت تضمین کیفیت و سلامت غذا را نادیده می‌گیرند، برخورد خواهد کرد
•    غذا از زوایای مختلف اقتصادی، اشتغال، عدالت، حفاظت اجتماعی و غیره حائز اهمیت است، ولی آنچه که برای سازمان غذا و دارو مهم است، موضوع سلامت مواد غذایی است و نمی‌توان سلامت مردم را فدا کرد. سلامت غذا دارای چند جنبه است. نخستین جنبه، کاهش مخاطرات احتمالی غذا است. زیرا منشاء بسیاری از بیماری‌های شناخته شده به دلایل مختلف از جمله وجود آلاینده‌های متعدد، باقیمانده سموم، فلزات سنگین و غیره وابسته به غذایی است که تولید می‌شود و از این رو وظیفه مهم دستگاه‌های نظارتی حل این معضل است زیرا سلامت مردم نباید از مواد غذایی مصرفی به خطر بیفتد. جنبه دوم تقلب غذایی است که البته پدیده‌ای منحصر به ایران نبوده و  بین‌المللی است که با رشد تکنولوژی گسترده شده است. بسیاری از رنگ‌ها، افزودنی‌ها، مواد ناشناخته و خطرناک که در فرآورده‌های غذایی استفاده می‌شوند تقلب غذایی بوده و سازمان‌های نظارتی و سازمان غذا و دارو به صورت جدی با این معضل برخورد می‌کند. برای مقابله با این دو معضل می بایست شبکه آزمایشگاهی قدرتمندی ایجاد کرد.
•    جنبه سوم، اصلاح شیوه تغذیه در جامعه است که کشور ایران مشکلات زیادی در این حوزه دارد. بطور مثال تعداد افرادی که در کشورمان فقرغذایی دارند، ناچیز است اما بیش از ۵۰ درصد از افراد جامعه اضافه وزن دارند و میزان دریافت کالری مردم ما ۲۰ درصد بیش از حد معمول است.کم تحرکی، مصرف بالای نمک، شکر و چربی از دلایل اضافه وزن ایرانیان است. اسید چرب ترانس هنوز در کشور ما مصرف می‌شود گرچه در ۱۰ سال اخیر میزان مصرف آن کاهش یافته ولی تا رسیدن به نقطه صفر فاصله زیادی داریم.
در ادامه جناب آقای دکتر هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سخنرانی خود را آغاز نمودند. اهم موارد مطروحه وزیر محترم بهداشت به قرار زیر بود:

•    در حوزه غذا در هر سه بخش مصرف کنندگان، ارائه کنندگان محصولات و سیاستمداران و دستگاه های نظارتی مشکل داریم. اگر ترکیبات روغنی خوب نیست، بخشی از آن به مردم مربوط می شود و اگرچه نقش دستگاه های کنترل کننده و نظارت خیلی مهم است اما مردم نقش ویژه ای در مصرف روغن دارند. از طرفی سرعت ما در نظارت ها، متناسب با خواست مردم نیست و انتظار است که مسوولان ذیربط با قاطعیت بیشتری در این حوزه حضور پیدا کنند. بدین ترتیب ارزیابی یک ساله من از این حوزه کارنامه خوبی نیست.
•    سیاستگذاران توجه کافی به حوزه غذا و مواد آشامیدنی ندارند و مجلس و دولت بیشتر به کارهای زیربنایی اهمیت می¬دهند و به موضوع سلامت کمتر توجه شده است. البته سلامت در دولت تدبیر و امید یکی از اولویت های مهم بوده و امیدواریم پس از اجرایی شدن برجام، دیگر مشکلات این حوزه حل شود. در دوران پساتحریم که بزودی شاهد آن خواهیم بود، حتما باید دستگاه های نظارتی به کیفیت محصولات بپردازند. البته آینده بازار در دست کسانی است که درستکار باشند و کیفیت را سرلوحه کار قرار دهند و به سودهای کوتاه مدت توجه نکنند.
•    سازمان های نظارتی باید با هم هماهنگ باشند. مردم باید احساس کنند که دولت به سلامتی آنها اهمیت می دهد. اینکه سازمان استاندارد مقابل سازمان غذا و دارو قرار گیرد، نه از نگاه مردم و نه از نگاه دولت، پذیرفته شده نیست. البته مشکلات زیاد در بخش نظارت ناشی از سیاست ها است. وقتی برای نظارت ها، قوانین کافی نداشته باشیم نمی توان فقط مطالبه کرد. مطالبه باید متوازن با امکانات باشد. از طرفی مجازات های قوه قضاییه برای متخلفان نیز باید بازدارند باشد.
•    باید در قیمت گذاری محصولات غذایی توجه کافی شود و برای محصولات آسیب رسان به سلامت، عوارض و قیمت بیشتری در نظر گرفته شود، بطور مثال هزینه سیگار و موادغذایی پرنمک و پرچرب افزایش یابد.
•    مردم بیشتر از بنگاه های اقتصادی باید به سلامت خود توجه کنند.

پس از سخنان وزیر محترم بهداشت مراسم رونمایی از کتاب نقش صنعت غذا در اقتصاد ایران و مراسم اعطای نشان سیب سلامت و تندیس سرآمدی صنایع غذایی برگزار گردید که 26 محصول موفق به دریافت این نشان ها شدند.

---

متن نظر